دانشگاه علوم پزشکی همدان
  • تاریخ انتشار : 1405/02/18 - 09:47
  • تعداد بازدید : 28
  • تعداد بازدیدکنندگان خبر : 24
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
غربالگری پیش از ازدواج و حین دوران بارداری بهترین راه پیشگیری از تالاسمی

غربالگری پیش از ازدواج و حین دوران بارداری بهترین راه پیشگیری از تالاسمی

۱۸ اردیبهشت ماه، همزمان با روز جهانی تالاسمی، گفتگویی با دکتر مینا نوروزی متخصص خون و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان صورت گرفت.

به گزارش روابط عمومی دانشکده پزشکی، دکتر نوروزی با تعریف و تشریح این نوع بیماری و تاکید بر ماهیت ژنتیکی آن، غربالگری پیش از ازدواج و حین دوران بارداری را بهترین راه پیشگیری از این بیماری و تولد نوزادان دارای تالاسمی ماژور دانست.

این عضو هیئت علمی دانشگاه، تالاسمی را که به یک کم‌خونی ارثی نیز معروف هست، نوعی اختلال ژنتیکی در هموگولوبین معرفی نمود و بیان کرد: این بیماری بیشتر در مدیترانه و جنوب شرقی آسیا، هند و منطقه خاورمیانه و در ایران عزیزمان، بیشتر در نواحی شمالی و جنوبی وجود دارد.  

وی افزود: علت ایجاد این نوع کم‌خونی، یک جهش ژنی در ژن سازنده گلوبین گولبول‌های قرمز است و به صورت ارثی نیز منتقل می‌شود، به طوری که باید گفت اگر پدر و مادر هر دو ناقل باشند احتمال تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی ماژور یعنی نوع بتای ماژور یا شدیدترین فرم آن ۲۵ درصد، احتمال عدم وجود بیماری، ۲۵ درصد و احتمال اینکه نوزاد دارای تالاسمی مینور و ناقل باشد ۵۰ درصد است.

دکتر نوروزی خاطر نشان کرد: به منظور پیشگیری از تولد نوزادان مبتلا به تالاسمی ماژور یا فرم شدید بیماری، یک سری روش‌های پیشگیری توصیه شده که در کشور عزیزمان هم این روند اجرا شده و تا حد بسیار بسیار زیادی موفق بوده، از جمله آنها روش غربالگری قبل از ازدواج و غربالگری دوران بارداری در سطح دوم است. 

وی با اشاره به اینکه شبکه های درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان با اجرای مستمر غربالگری و مراقبت های تخصصی در زمینه بیماری تالاسمی پیشگام می باشند، اطلاع رسانی و بالا بردن سطح آگاهی زوجین قبل از ازدواج و حین دوران بارداری را بسیار مهم برشمرد و افزود: نباید به آزمایش خون قبل از ازدواج اکتفا کرد و غربالگری حین دوران بارداری و انجام مراقبت های تخصصی راه تضمینی پیشگیری از این بیماری است.

 

روابط عمومی دانشکده پزشکی

@HamadanMedicineFaculty

 

  • گروه خبری : عمومي,تصویری,اخبار هیات علمی
  • کد خبر : 164460
کلمات کلیدی
مریم  بهرامی فروتن
خبرنگار

مریم بهرامی فروتن

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید