دانشگاه علوم پزشکی همدان
 تاریخچه دانشکده پزشکی

دانشکده پزشکی همدان با تشکیل مجتمع آموزشی علوم تندرستی در سال ۱۳۵۱ در مجموعه دانشگاه بوعلی سینا همزمان با چند رشته دیگر در شهر همدان تاسیس شد. پس از تصویب قانون تشکیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال ۱۳۶۵ دانشکده پزشکی با ادغام تعدادی از واحدهای آموزشی و درمانی در قالب دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان به فعالیت خود ادامه داد. سپس با تاسیس دانشکده های جدید شامل دانشکده دندان پزشکی، دانشکده بهداشت، دانشکده پیراپزشکی ودانشکده  پرستاری و مامائی در دانشگاه ، برخی از رشته ها به آن دانشکده ها منتقل شدند. اکنون دانشکده پزشکی که یکی از دانشکده های تیب یک کشور می باشد علاوه بر رشته پزشکی عمومی دارای رشته های تحصیلات تکمیلی، شامل ۹ رشته در مقطع کارشناسی ارشد (کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی، میکروب شناسی، انگل شناسی، علوم تشریح، فیزیولوژی، حشره شناسی پزشکی، ایمنی شناسی، بهداشت و ایمنی غذایی) و ۴ رشته در مقطع دکتری تخصصی(Ph.D) (بیوشیمی بالینی، باکتری شناسی، انگل شناسی و طب ایرانی) می باشد. همچنین در حوزه تحصیلات تخصصی بالینی از سال ۱۳۷۱ تا کنون این دانشکده موفق به اخذ مجوز در دو رشته فوق تخصصی نوزادان و مراقبت های ویژه و ۱۹ رشته تخصصی آسیب شناسی، بیهوشی، پوست، جراحی عمومی، جراحی مغز و اعصاب، جراحی استخوان و مفاصل، جراحی کلیه و مجاری ادرای، داخلی، رادیولوژی، رادیوتراپی، روانپزشکی، زنان، عفونی،طب اورژانس، طب فیزیک، قلب و عروق، کودکان، گوش و حلق و بینی، بیماریهای مغز و اعصاب گردیده است.

در حال حاضر تعداد ۱۶۶۰ دانشجو در دوره پزشکی عمومی، تعداد ۲۹۳ دستیار فعال در گروه های بالینی و تعداد ۱۱۹ دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلات تکمیلی (فقط ارشد و Ph.d) مشغول به تحصیل می باشند.