دانشگاه علوم پزشکی همدان
 
 
 

معرفی ایمونولوژی

ایمونولوژی علم مطالعه پاسخ های سیستم ایمنی بدن، بررسی مکانیسم های دفاعی و وقایع سلولی و مولکولی است که عموما بعد از برخورد یک موجود زنده با عوامل بیگانه و یا واکنش غیر طبیعی سیستم ایمنی با بافتهای خودی روی می دهد. ظرف چند دهه گذشته علم ایمونولوژی پیشرفت شگرفی داشته است و امروزه روش های ایمونوتراپی در درمان بیماری های خود ایمن، آلرژی، تومور، نقص ایمنی و پیوند اعضاء به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. بعلاوه، روش های ایمونولوژیک سلولی و مولکولی در تشخیص بسیاری از بیماری ها جایگاه برجسته ای دارد.

 

گروه ایمونولوژی دانشکده پزشکی همدان

تاریخچه:

از زمان تاسیس دانشکده پزشکی کلیه دروس و فعالیتهای مرتبط با ایمونولوژی توسط اساتید گروه در قالب بخش پاتوبیولوژی انجام می گردید تا اینکه در سال 1377 گروه ایمونولوژی دانشکده پزشکی همدان به طور مستقل شکل گرفت. با توسعه کمی و کیفی امکانات از تاریخ 1393-1392 گروه موفق به اخذ و راه اندازی دوره کارشناسی ارشد ایمونولوژی گردید که تا به حال نزدیک به 40 نفر در این دوره فارغ التحصیل گردیده اند. همچنین جذب و فارغ التحصیلی دو نفر دانشجوی PhD by research در گروه تا به حال صورت گرفته است. فراهم سازی بستر آموزشی با کیفیت و انجام پروژه های پژوهشی بنیادی و کاربردی مورد نیاز جامعه پزشکی از دستاوردها و سوابق این گروه می باشد.

 

ترکیب گروه از بدو فعالیت تاکنون:

در حال حاضر گروه ایمونولوژی دانشکده پزشکی همدان از 6 نفر عضو هیات علمی (شامل سه نفر استاد، دو نفر دانشیار و یک نفر استادیار) و 3 نفر کارشناس (با مدرک کارشناسی ارشد ایمونولوژی) تشکیل شده است.

اسامی اعضا هیات علمی به شرح زیر میباشد:

دکتر بهروز شیشه ئیان (بازنشسته 1395)

دکتر نبی الله آقا بیگی (بازنشسته 1393)

دکتر علیرضا زمانی (استاد ایمونولوژی)

دکتر مهرداد حاجیلویی (دانشیار ایمونولوژی)

دکتر قاسم سلگی (استاد ایمونولوژی)

دکتر محمد مهدی افتخاریان (دانشیار ایمونولوژی - مدیر گروه)

دکتر مهدی بهزاد (استاد ایمونولوژی)

دکتر محسن رستگاری پویانی (استادیار ایمونولوژی)