دانشگاه علوم پزشکی همدان

معرفی رشته کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی

افزایش تقاضا برای غذا و مواد پروتئینی دامی با رشد روز افزون جمعیت در کشور ما و همچنین جهان افزایش پیدا نموده است. تأمین نیازهای غذایی جامعه انسانی هم از لحاظ کمیت و هم از لحاظ کیفیت بسیار مهم می باشد. نکته مهم در تأمین غذا سلامت و بهداشتی بودن آن است، زیرا تغذیه به طور مستقیم با بهداشت و سلامت جامعه مرتبط می باشد. رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی به منظور درک مخاطرات بهداشتی و عوامل تهدید کننده سلامتی ناشی از غذا ایجاد شده است. در این رشته سعی شده است دانش آموختگانی تربیت شود که بتوانند با درک ایمنی و بهداشت مواد غذایی زمینه را برای بازرسی و نظارت مواد غذایی فراهم ساخته و در ارتقاء سلامت مواد غذایی موثر باشند. رشته دانشگاهی بهداشت مواد غذایی وظیفه کنترل مواد غذایی از نظر سالم بودن، آلودگی، تقلبی نبودن، نحوه تهیه و نگهداری و مصرف نمودن آن را داراست. انجام آزمایش‌ های بیوشیمیایی و باکتری شناسی، نظارت بر تولید فرآورده‌ های غذایی و نحوه بسته‌ بندی مواد غذایی از دیگر فعالیت های فارغ التحصیلان این رشته دانشگاهی بشمار می آیند.