دانشگاه علوم پزشکی همدان

     اولویت های مرکز تحقیات سلامت تغذیه

  • بررسی ارتباط بین الگوی تغذیه ای با بیماری ها: بیماری های مزمن، بیماری های اتوایمیون و...
  • بررسی شیوع و بروز کمبودهای تغذیه ای در جامعه
  • بررسی اثر مکملیاری تغذیه ایی بر درمان بیماری ها
  • ارتقاء و امنیت محصولات غذایی و آشامیدنی
  • بررسی  مایکوتوکسین ها در مواد غذایی و تاثیر فرآوری بر آنها
  • ارزیابی میکروب های پاتوژن در مواد غذایی و روشهای مختلف برای حذف یا کاهش تعداد آنها
  • ارزیابی الگوهای غذایی و ارتباط آنها با بیماریها
  • بررسی افت کش های در مواد غذایی و تاثیر فرآوری بر این ترکیبات
  • تغذیه درمانی در کنترل بیماری‌های مزمن و غیرواگیر
  • تاثیر مداخلات تغذیه ای در درمان بیماریهای اکسیداتیو و مزمن
  • بررسی اثر فیتو کمیکال ها برروی سلامت جامعه و ارتباط انها با بیماریها
  • بررسی  فلزات سنگین  در مواد غذایی و تاثیر فرآوری بر آنها
  • بررسی  سموم میکروبی  در مواد غذایی و تاثیر فرآوری بر آنها
  • بررسی  آلاینده های زیستی محیطی  در مواد غذایی و تاثیر فرآوری بر آنها
  • بررسی و اثر ریز مغذی ها در بیماریها
  • بررسی عادات غذایی، الگوهای غذایی و HEI (healthy eating index) در گروه های مختلف (کودکان، مادران، ورزشکاران و...) 
  • بررسی تاثیر ماکرو ومیکرونوترینت ها در فعالیت بدنی و ورزش
  • تولید محصولات غذایی پروبیوتیک و پری بیوتیک و ارزابی خصوصصیا آنها
  • بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی، بافتی و میکروبی غذاهای عملگرا
  • بررسی سوء تغذیه و الگوهای تغذیه ای در گروه های سنی مختلف
  • بررسی ترکیبات آنتی اکسیدان در مواد غذایی و نقش فرآوری بر  این ترکیبات
  • نقش محصولا غذایی عملگرا در سلامتی
  • استفاده از اسانس ها و عصاره های  طبیعی برای بهبود ماندگاری مواد غذایی
  • ارزیابی و کنترل آلاینده های شیمیایی در محصولاغذایی و آشامیدنی
  • بررسی خصوصیات و ویژگیهای محصولات غذایی موجود در سطح عرضه
  • غنی سازی مواد غذایی با ریز مغذی ها و تاثیر آن بر خواص حسی و فیزیکوشیمیایی محصولات
  • بررسی روشهای مختلف برای بهبود بسته بندی مواد غذایی
  •  شناسایی تقلبات در مواد غذایی
  •  استفاده از روشهای نوین آزمایشگاهی برای آنالیز و کنترل کیفیت مواد غذایی
  • بررسی  فلزات سنگین  در مواد غذایی و تاثیر فرآوری بر آنها
  • ارزیابی سلامت گروهای مختلف محصولات غذایی و آشامیدنی
  • بررسی افزودنی های  مواد غذایی  و روشهای مختلف برای کاهش آنها
  • استفاده از روش های نوین برای بهبود کیفیت محصولا غذایی و آشامیدنی